AllergieŽn soms moeilijk te herkennen


De laatste jaren vertoeven wij met regelmaat in Duitsland aangezien we daar nog veel familie hebben en het ons daar goed bevalt.
donzen dekbed
Overal van die dikke donzen dekbedden en kussens waar je zo heerlijk onder weg kunt kruipen. Dit heeft ons doen besluiten deze thuis ook aan te schaffen. Na verloop van een maand werd ik 's morgens steeds wakker met een droge keel, tranende ogen, daarop volgde een niesbui en bleef ik de hele dag maar hoesten door een kriebel in mijn keel.
Dit werd van kwaad tot erger. We hebben van alles geprobeerd: hoestdrankjes, stomen, allerlei homeopathische middeltjes. Niets hielp.
Op aanraden had een vriendin van ons ook zo'n lekker donzen dekbed aangeschaft. Na een maand begonnen bij haar ook de klachten. Ze was bij de dokter geweest en had geklaagd dat ze de hele dag maar moest hoesten en dat het 's morgens op z'n ergst was. Na ook van alles te hebben geprobeerd werden de klachten alleen maar erger. Op een gegeven moment attendeerde iemand haar erop dat het wel eens aan het donzen beddengoed kon liggen. Ze heeft het dekbed en de kussens van het bed afgehaald en vervangen. Binnen een week was zij van de klachten af. Nadat zij ons haar ervaringen had verteld ging bij ons ook een lichtje branden. Binnen drie dagen was ook ik van mijn klachten af.
De boosdoener is de huisstofmijt die zich graag nestelt in de donzen veertjes. Wanneer wij nu naar Duitsland afreizen gaat ons eigen beddengoed mee.