Dieren voeren

Onze welvaart, slecht voor de dieren.
U vraagt zich af, hoe kan dit nou. Ik zal het u vertellen.

Men koopt over het algemeen meer in dan er verbruikt wordt. Een deel van het overschot gaat naar de dieren.
Dieren voeren
De familie of opa en oma sparen het oude brood wat soms al beschimmeld is, om gezellig met de (klein)kinderen eendjes, paarden of koeien en niet te vergeten de dieren van de kinderboerderij te gaan voeren. Dit alles in de veronderstelling dat zowel de dieren als de kinderen hier plezier aan beleven. Dit is niet altijd het geval, want wanneer het brood beschimmeld is worden de dieren er ziek van.

Vaak wordt op de kinderboerderij wel goed toezicht gehouden, maar toch vinden vele zakken beschimmeld brood daar hun eindbestemming.
Dit gebeurt natuurlijk niet opzettelijk, maar men heeft er geen flauw idee van dat beschimmeld brood en andere etenswaren die niet goed meer zijn voor menselijke consumptie, ook niet goed zijn voor de dieren.

Vaak grissen de dieren het brood waar het plastic nog om zit, uit de kinderhandjes en eten dit smakelijk op. Ook in de huiselijke kring waar men de hond maar al te graag verwend, krijgt deze vaak de overschotjes uit de ijskast die men zelf niet meer wenst te consumeren, over datum etc.

Vroeger waren honden alleseters die wel wat gewend waren en tegen een stootje konden, maar vandaag aan de dag waar de hond goed in het voer staat, is de kans groot dat hij ziek wordt.
Over vroeger gesproken toen de schillenman nog langs de deur kwam en de schillen naar de koeien gingen, werd er vaak scherp geconstateerd door de veearts, wanneer een koe ziek werd.
En met scherp bedoel ik, aardappelschilmesjes die per ongeluk tussen de schillen terecht waren gekomen. Dit kwam veelvuldig voor. Tegenwoordig is het probleem plastic zakjes.

Het volgende verhaal vernam ik van de dierenarts :
Een hond had salmonella opgelopen van een besmet stukje kip, de eigenaar had het zelf weer van de hond gekregen en was zelfs in het ziekenhuis beland.
Hiermee wil ik nog even onderstrepen, mens en dier staan dicht bij elkaar, dus geef de dieren geen etenswaren die u zelf niet meer blieft, want u kunt er ook weer ziek van worden.