Fazant met zuurkool, oh zo lekker

Een lekkere winterkost en eenvoudig te bereiden.

IngrediŽnten :
4 fazantenfilets
500 gram zuurkool
1 kilo aardappels
1 ons spekreepjes
2 dl halfdroge witte wijn
boter
melk
zout en peper
1 theelepel suiker
2 laurierblaadjes
10 jeneverbessen

Zet de zuurkool met de jeneverbessen, laurierblaadjes, peper en zout op in ruim water en breng het geheel aan de kook. Zet het op een zacht pitje, voeg de wijn, de suiker en een klontje boter toe en laat het daarna een half uurtje doorgaren.
Kook de aardappels, maar niet te gaar, er moet na het stampen nog wat structuur overblijven.
Giet de zuurkool af, verwijder de kruiden, voeg het aan de aardappels toe en stamp het geheel.
Bak de spekreepjes goudbruin, haal ze uit de pan.
Kruid de fazantenfilets en bak ze in het achtergebleven spekvet met een extra klontje boter, afhankelijk van de dikte aan beide kanten 2 tot 5 minuten, zodat ze van binnen nog rosť zijn. Bent u hier geen liefhebber van, bak ze dan iets langer door.
Leg bovenop de zuurkool de fazantenfilets en besprenkel het geheel met de spekreepjes.