Feestelijk kalkoengebraad

IngrediŽnten voor 8 personen: 1 kalkoen van 3 kilo
50 gram boter

Vulling:
50 gram boter
1 gesnipperde ui
180 gram broodkruim
100 gram gedroogde abrikozen
50 gram gehakte walnoten
1 eetlepel fijngehakte peterselie
1 theelepel nootmuskaat
1 geklopt ei
zout en peper

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Spoel de kalkoen af onder koud stromend water en droog hem af met keukenpapier.

Bereiding:
Verhit boter in een braadpan. Bak hierin de uit tot deze glazig is.
Meng de boter en de ui in een kom met het broodkruim, de gehakte abrikozen, de walnoten, peterselie, nootmuskaat, zout en peper. Spatel er een glkopt ei doorheen, meng alles zorgvuldig en laat afkoelen.
Vul de kalkoen met het koude mengsel.

Plaats de kalkoen in een braadslee. Smelt wat boter en strijk dit met een penseel
over de huid van de kalkoen. Bedek de kalkoen dan met aluminiumfolie.
Plaats in de oven en braad het geheel 3 uur.
Haal het aluminiumfolie eraf en plaats weer terug in de oven om de huid een knapperig bruin korstje te geven (ongeveer 15 minuten). Klaar!

Serveertip:
Cranberry compote is hierbij erg lekker.
Serveer de kalkoen met jus, die u krijgt door de kalkoen uit de braadslee te halen en het overgebleven vet en aanbaksel aan te lengen met wat water op een hoog vuur.