Helaas wederom geen kerstgevoel bij de gemeente Wijdemeren

         

Sinds 2011 ben ik bezig om een kerstboom met verlichting geplaatst te krijgen aan het begin van het Zuidereinde ter opsiering van ons dorp.
Vorig jaar had ik het idee geopperd bij Alec Bijlsma van het gelijknamige hoveniersbedrijf dat het toch bijzonder leuk zou zijn wanneer er met de Kerst een kerstboom geplaatst zou kunnen worden. Alec ging er meteen mee akkoord, hij vond het een erg leuk idee en zei: ďAls jij het regelt met de gemeente dan zorg ik voor de boom en een bakĒ. Nou dat heb ik geweten.
Veel telefoontjes en besprekingen zijn eraan vooraf gegaan. Ook heb ik nog een ontheffing aan moeten vragen en persoonlijk een verzekering af moeten sluiten voor de tijd dat de boom er zou staan. En toen stond de boom er. Oeps, geen licht en wat is een kerstboom nu zonder verlichting. Dus weer contact opgenomen met de gemeente voor een beetje prik. Na veel heen en weer gebel kon het geregeld worden voor de lieve som van vijftienhonderd euro. De premie van de verzekering stond mij nog vers in het geheugen en dan nu weer vijftienhonderd euro, gekkenwerk.
Volgens Liander die de stroom levert hoefde het helemaal niet zo duur te zijn, want de lantaarn waar men de stroom vanaf kan halen staat op nog geen meter afstand van de boom, de gemeente hield echter voet bij stuk. Dan maar een boom zonder verlichting.
Na de Kerst is de kerstboom verwijderd en omdat de bak er nu eenmaal stond was het mijn idee om deze te beplanten zodat we er het hele jaar door plezier van zouden hebben. Ook dit is weer verzorgd door Alec Bijlsma.
Dit jaar was het plan om de boom in de bak niet te verruilen voor een kerstboom maar om deze te versieren met verlichting. Helaas liepen we bij de gemeente weer tegen dezelfde problemen aan als vorige jaren. Ik was met stomheid geslagen. Enkele maanden daarvoor had ik namelijk nog een gesprek gehad met de burgemeester over verschillende zaken waarbij natuurlijk ook de kerstboom ter sprake kwam. Hij vertelde ons dat het vorig jaar erg ongelukkig was verlopen en dat dit echt niet de bedoeling was. Nu probeerde ik contact met hem te krijgen maar helaas hij was te druk en liet het over aan zijn secretaresse. Deze had totaal geen belangstelling voor de zaak en ik kreeg de indruk dat ze mij alleen maar lastig vond en het gesprek zo gauw mogelijk probeerde te beŽindigen.
Wederom Liander gebeld, deze adviseerden mij een gecertificeerd installatiebedrijf in de hand te nemen om een verbinding te maken van de lantaarnpaal naar de bak. De firma Birkhoff bood aan dit belangeloos te realiseren. Het wachten is weer op toestemming van de gemeente die eigenaar is van de lantaarnpaal. Of het gelukt is ziet u vanzelf.