Gemeen gevallen

In deze periode van vocht en warmte groeien algen en mos op de tegelpaden en veroorzaken een glad oppervlak. De kans op uitglijden is dan groot. In één week tijd heb ik drie mensen gesproken die lelijk waren gevallen.
Schaafplekken, kneuzingen en zelfs een gebroken been waren het gevolg.
Ikzelf ben ook een paar keer met de scooter onderuit gegaan op een gladde stoeprand, dit was gelukkig zonder gevolgen.

Op donkere plekken waar weinig of geen zon komt is de kans het grootst dat zich een moskorst gaat vormen en zich uitbreidt.
Men kan deze plekken op verschillende manieren te lijf gaan : met de hoge druk, maar dit resulteert vaak in verzakking wanneer men dit veelvuldig moet doen, anderzijds is er een Groenreiniger Spray van Bayer of AVEVE, welke eenvoudig groene aanslag (algen) of mos op stenen en tegels, (tuin)hout, metaal, kunststof of glas verwijdert.

Ook zijn er producten die in water oplosbaar zijn, vele van deze producten zijn goedkoper, het enige nadeel is dat u moet gaan mengen en vernevelen met een plantenspuit, het beste zo laag mogelijk bij de grond, zodat het zo min mogelijk kan verstuiven naar plekken waar het niet voor bedoeld is.
Doe dit vooral bij droog weer, dan is het resultaat optimaal.
Het ene middel werkt sneller dan het andere, wat niet wil zeggen dat het ene beter is dan het andere.

Hou er wel rekening mee dat u met gif bezig bent, dus hou uw huisdieren uit de buurt en zorg zelf voor een goede bescherming door middel van een masker. Dit geldt in feite voor alle bestrijdingsmiddelen.
Wanneer mos te lang op de tegels zit, zal het op een gegeven moment ook de grinttegels gaan aantasten en deze donkere plekken zijn moeilijk te verwijderen.