Handen, iets om zuinig op te zijn


De hele dag door gebruiken we onze handen en mishandelen ze ook vaak door verkeerd kracht te zetten, verkeerde bewegingen te maken en ook slaan we er per ongeluk wel eens op.
Handen zijn eigenlijk best kwetsbaar en een blessure is gauw opgelopen. Veelal wordt deze blessure genegeerd en krijgt weinig rust om te herstellen, want ja men heeft de handen nodig.
Een gescheurde pees, mallet vinger, wordt veelal niet eens opgemerkt. Men ziet op een gegeven moment dat de vinger een beetje krom staat en niet meer helemaal gestrekt kan worden. Wanneer men snel actie onderneemt is hier zonder medische ingreep nog wat aan te doen. Dit houdt dan wel in dat men zes weken met een spalkje moet lopen. Hoe gek het ook klinkt deze blessure komt veel voor bij mensen die regelmatig bedden opmaken, doordat ze teveel kracht op de toppen van hun vingers moeten zetten.
Malletvinger
Wanneer er niets aan gedaan wordt zal de vinger krom blijven staan.
Dit is één van de vele blessures die men gemakkelijk op kan lopen.
Natuurlijk zijn er nog vele andere aandoeningen, zoals kneuzingen, vinger uit kom, sportblessures, etc. Voor al deze blessures dient men snel actie te ondernemen. Hoe eerder er iets aan gedaan wordt, hoe beter. Het is zelfs zo dat men zich in vele gevallen een operatie kan besparen.
Xpert Clinic gevestigd op Zonnestraal is gespecialiseerd in hand- en polszorg.
Zij bieden zorg van hoge kwaliteit met de snelheid en service van een privékliniek. In de kliniek is daarbij veel ruimte voor onderzoek en opleiding. Belangrijk, want de verwachting is dat het aantal aandoeningen aan hand en pols de komende jaren sterk zal toenemen.