Heerlijk dagje aan de waterkant

Heerlijk zo’n dagje aan de waterkant. Hengeltje mee, iets voor de inwendige mens, genieten van de natuur, het geluid van de vogels en van alle rommel die iedereen heeft achter gelaten.

Het is een grote ergernis voor velen van ons, dat er zoveel vuil aan de waterkant achterblijft.
Voorbeelden hiervan zijn het Hilversums Kanaal en de Wijde Blick.
De groenstrook aan de Wijde Blick en de invalidenvisplek zijn geliefde plekjes voor automobilisten om even wat vuil te dumpen, van sigarettenpeuken tot puin. Ook vuilniszakken, accu’s en oude banken treffen we hier aan.

Het volgende overkwam mij een paar jaar geleden :
Op een zomeravond zat ik gezellig met mijn buurman te hengelen aan het Hilversums Kanaal, toen er aan de overkant een auto stopte, een keurige dame stapte uit, ze opende de kofferbak en er kwamen twee vuilniszakken tevoorschijn, welke ze één voor één leegschudde in het kanaal, vervolgens de vuilniszakken keurig opvouwde en in de kofferbak deed, daarna stapte ze weer in de auto en weg was ze. We waren totaal verbouwereerd en konden niets ondernemen. Even later dreef het vuil langs onze dobbers en drong het pas tot ons door wat er gebeurd was.

De laatste tijd wordt er steeds meer gecontroleerd op deze overtredingen, maar de milieupolitie is ook erg afhankelijk van de burger, die er melding van maakt.
Dit kunt u op de volgende manieren doen :
Wanneer het gaat om het dumpen van olie of andere voor het milieu zwaar belastende stoffen, het alarmnummer 112.
Voor alle andere zaken het algemene nummer van de politie 0900-8844.

Lieve mensen, de moraal van dit verhaal : neem alstublieft uw rommel mee naar huis en gooi het daar weg.