IJspret bij Heineke

Gezellige drukte bij Hotel Café Restaurant Heineke aan de Oud-Loosdrechtsedijk, waar de pan snert roodgloeiend stond.
Vele schaatsliefhebbers hadden de weg naar Loosdrecht gevonden, per slot van rekening staat Loosdrecht bekend om z’n vele plassen.

          

Men dan ook had hoge verwachtingen. Maar niet overal kon geschaatst worden, vele stukken waren onbetrouwbaar. Echter bij Heineke viel goed te schaatsen, achter is parkeergelegenheid en een mooie opstapplaats vanwaar men zo naar de Vuntusplas kan schaatsen. De tent zat dan ook goed vol.
Hotel Café Restaurant Heineke waar Hennie en Anna Heineke de scepter zwaaien, heeft door de tijd heen een goede naam opgebouwd. Hennie is een vriendelijke gastheer, die het z’n gasten graag naar de zin maakt.

          

In 1947 is de vader van Hennie die van oorsprong bakker was, net als zijn vader en in Nieuw-Loosdrecht Bakkerij Heineke had, begonnen met een pension voor mensen uit het noorden van het land die hier kwamen werken.
Later is dat uitgebreid naar een hotel met 10 kamers, een café, een restaurant en een paar zalen, waar druk gebruik van wordt gemaakt door plaatselijke verenigingen en politieke partijen. Voor rokers is er een gezellige ruimte gereserveerd.
Het bedrijf is zeven dagen per week geopend voor ontbijt, lunch en diner.
Zij voeren een eerlijke Hollandse keuken met een vleugje Frans.
Op het gezellige terras wat op het zuiden ligt kan men bij een paar zonnestralen al heerlijk genieten.