Hulphond Nederland

Leidt al vijfentwintig jaar honden op tot Hulphond.
Een hulphond geeft mensen met een lichamelijke beperking of epilepsie een menswaardig bestaan.
Doel : het vergroten van de zelfstandigheid en zelfredzaamheid, waardoor (re)integratie in de samenleving wordt bevordert.
Een hulphond kan wel zeventig verschillende handelingen verrichten om mensen met een beperking zelfstandiger te maken. Naast praktische hulp biedt de hond ook veel sociale en economische voordelen.
Mensen met een hulphond zijn onafhankelijker, hebben meer sociale contacten en voelen zich meer geaccepteerd.

Hulphond Nederland leidt 2 soorten hulphonden op :

  • de ADL-hond. De afkorting ADL staat voor Activiteiten in het Dagelijks Leven. Een ADL-hond is getraind om iemand met een lichamelijke beperking te assisteren bij allerlei handelingen in het dagelijks leven. Zo opent een hulphond deuren, laden en kasten, helpt bij het aan- uitkleden, raapt post en andere zaken op, doet de was in de wasmachine, betaalt in de winkel, drukt op licht- en/of liftknoppen. Er zijn ook ADL-honden voor kinderen.
  • De Seizurehond. Een seizurehond helpt zijn baas tijdens en na een epileptische aanval (seizure). Een seizurehond is in staat om bij een aanval zijn baas in een zijligging te leggen, medicijnen te halen, op een alarmknop te duwen, hulp te halen en voor rust te zorgen.

Het opleiden en plaatsen van een hulphond kost ca. 43.000 euro per jaar. Daarentegen kan er bespaard worden op zorgkosten.

Waarom is uw steun nodig? Met uw bijdrage kan Hulphond Nederland honden opleiden tot hulphond en deze kostenloos ter beschikking stellen aan mensen met een beperking.
Zij zijn afhankelijk van donaties om te kunnen bestaan.

Mensen kunnen niet altijd helpen… een hond wel.

         
Wanneer u deze geweldige organisatie wilt steunen, is uw bijdrage van harte welkom op :
Giro 3831 t.n.v. Hulphond Nederland