Is fietsen wel zo gezond

Het is weer hoogseizoen, iedereen lekker op de fiets en karren maar. Voor sommigen kan het niet hard genoeg gaan.
Hierdoor ontstaat het ene ongeluk na het andere. Men heeft alleen maar oog voor de omgeving en men kijkt niet waar men gaat. En ja, dan staat er een paaltje of een lantaarnpaal en die geven helaas niet mee.

          ongeluk 18 juli 2013

Met als gevolg dat de ambulance moet komen om het slachtoffer naar het ziekenhuis af te voeren met de meest nare blessures. Laatst nog, twee oudere mensen die door een peloton wielrenners in de sloot terecht waren gekomen, kinderen die aangereden waren en aan hun lot overgelaten, het peloton reed gewoon door.
En dan nog die fantastische electrische fietsen, waar vaak hoogbejaarden gebruik van maken en die met een bloedgang de bocht omkomen, levensgevaarlijk. Jaarlijks belanden er rond de 5000 fietsers in het ziekenhuis vanwege een enkelvoudig fietsongeval. Dat is 60 procent van alle ernstige fietsslachtoffers. In ruim 43% van de fietsongevallen is het slachtoffer ouder dan 54 jaar.
Bij ons in de buurt is het drie keer in de maand raak, paaltjes en lantaarnpalen hebben het zwaar te verduren . Ook de sloot is voor fietsers een geliefd plekje.
Veelal wordt het rijwielpad niet alleen gebruikt door fietsers, maar ook door wandelaars, spelende kinderen of mensen die hun hond uitlaten, vanwege het ontbreken van een fatsoenlijk wandelpad.
Met deze mensen wordt totaal geen rekening gehouden, ze worden uitgescholden en aan de kant gedrukt.
Natuurlijk zijn er nog genoeg mensen die wel verantwoord gebruik maken van het fietspad en niet meteen beginnen te schelden wanneer andere mensen niet snel genoeg aan de kant gaan.