Jubileum HSV Hilversum

100 jarige HSV Hilversum pakt uit met feestelijk jubileumprogramma
Een zaaltje in café De Jonge Graaf van Buren was in 1913 het tafereel van de oprichtingsvergadering van Hengelsportvereniging Hilversum. Er was meteen al veel belangstelling; 74 vissers werden lid. Precies een eeuw later heeft HSV Hilversum meer dan 3000 leden en een enorm waterarsenaal dat zich uitstrekt tot ver buiten Hilversum. Er was veel geschipper, moed en doorzettingsvermogen voor nodig om een hengelsportvereniging door twee wereldoorlogen, de crisis van de jaren dertig en nog zo het één en ander heen te loodsen. Het huidige bestuur heeft dan ook grote bewondering voor de vele voorgangers die de vereniging op koers én springlevend wisten te houden.
Om het jubileum luister bij te zetten heeft HSV Hilversum een aantrekkelijk feestprogramma voor de leden georganiseerd. Leden kunnen aan al deze activiteiten gratis meedoen.
  • Op 25 mei 2013 vindt in de Berlagevijver de jeugdvisdag plaats voor jongens en meisjes tot 14 jaar.
  • Een krachtmeting voor volwassen sportvissers wordt gehouden op 26 mei 2013. Alle leden vanaf 14 jaar kunnen zich inschrijven voor de jubileumwedstrijd die wordt gehouden aan het Hilversums Kanaal bij de invalidenplaats.
  • Op 15 juni 2013 is er een familiefeestvisdag in Breukelerveen. Voor vissende leden en niet-vissende familieleden is er een gevarieerd programma dat zich aan en op het water afspeelt.
  • De jeugdleden zijn weer aan de beurt op 31 augustus 2013. Per bus vanaf Hilversum gaat het dan naar De Berenkuil bij Nijkerk. De jeugdige vissers gaan daar proberen een forel aan de haak te slaan.
  • Het jubileumjaar wordt afgesloten op 11 oktober 2013 met een receptie voor alle leden in Groot Kievitsdal in Baarn.
Ter gelegenheid van het jubileum heeft HSV Hilversum een prachtig jubileumblad samengesteld met daarin de hele geschiedenis van de vereniging en artikelen over vissen. Het is ook online te bekijken op www.hsvhilversum.nl. Op deze website vindt u tevens alle gegevens (hoe aanmelden, locaties, aanvangstijden) van het feestprogramma, alsmede het volledige wedstrijdprogramma.