Kaarslicht door de eeuwen heen

In deze donkere dagen voor Kerstmis zorgt kaarslicht voor warmte en gezelligheid. Al eeuwen voor Christus brandde men in olie, vet of pek gedrenkt touw om te dienen als verlichting. De kaars in zijn huidige vorm bestaat sinds de Romeinse tijd.
De vraag naar kaarsen is nog steeds erg groot, men vindt ze dan ook overal in diverse vormen en kleuren.
Laatst hebben we ons licht eens opgestoken bij Anja en Patrick van der Made van Kaars &Zo een sfeervolle winkel aan de Havenstraat 95 in Hilversum, waar kleurrijke kaarsen en heerlijk geurende zeep worden gemaakt.

          
De handgemaakte kaarsen zijn van eersteklas paraffine en plantaardige (biologische) stearine en hebben gemiddeld 3 tot 4 keer meer branduren dan machinaal vervaardigde kaarsen. Naast een langere brandduur is het licht van deze kaarsen rustiger en sfeervoller.
Anja en Patrick zijn twee enthousiaste mensen die met goede eerlijke grondstoffen mooie ambachtelijke producten op de markt brengen. Alles in de winkel hebben zij zelf gemaakt tot aan de inrichting toe.

         
Tevens geven zij workshops voor jong en oud om te leren kaarsen gieten, dompelen of fakkels maken. Leuk als familie- of groepsuitje, eventueel een hele dag inclusief lunch. Er worden foto’s gemaakt en de zelfgemaakte producten kunnen mee naar huis genomen worden.
Ga eens een kijkje nemen u vindt hier vast ook een leuk cadeau.