In bier gestoofd konijn


kerstrecept 2015 konijnenbout

IngrediŽnten (voor 4 personen):
  • 2 flesjes oud bruin
  • 3 eetlepels wijnazijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 konijnenboutjes
  • 100 gram spekblokjes
  • 2 uien gesnipperd
  • 50 gram roomboter
  • 3 plakjes ontbijtkoek
  • kwart liter slagroom
  • zout en peper

Marinade:
Giet het bier en de azijn in een grote kom. Voeg hier de laurierblaadjes aan toe. Laat de konijnenbouten hierin een paar uur staan.

Bereiding:
Haal de bouten uit de marinade en dep ze af met keukenrol. Daarna bestrooien met zout en peper. Doe vervolgens de spekblokjes en de uien in de pan en bak dit, onder af en toe omscheppen, in ongeveer 10 minuten goudbruin. Hierna apart zetten in een schaaltje. Doe de boter in de pan en laat dit goudbruin worden. Bak de konijnenbouten enkele minuten aan beide zijden. Doe dan het gas omlaag en voeg het mengsel van uien, spek en marinade toe. Voeg na een half uur de verkruimelde ontbijtkoek toe. Laat het vlees in ongeveer 40 minuten gaar stoven.
Haal daarna de laurierblaadjes eruit en roer de room door het vocht. Op smaak brengen met zout en peper.

Lekker bij dit gerecht zijn spruitjes, rode kool, aardappelpuree en niet te vergeten een stoofpeertje.