Bezoek dierenarts loopt terug

Bij de meeste mensen is het elke keer toch weer schrikken wanneer de rekening wordt gepresenteerd. Een bezoekje van tien minuten kost al gauw tussen de 30 en 35 euro en wanneer er dan nog eens een zalfje bijkomt of een antibiotica kuurtje dan kan het oplopen tot 50 euro of meer. En wanneer men dan nog een paar keer terug moet komen voor controle dan zit u zo boven de 100 euro.

         

Het gebit laten reinigen kan ook aardig in de papieren lopen, 150 tot 200 euro. Deze hoge prijs wordt mede veroorzaakt doordat het dier onder narcose gebracht moet worden. Bij sommige honden moet het gebit elk jaar gereinigd worden i.v.m. tandsteen. Ook gespecialiseerd voer dat alleen verkrijgbaar is bij de dierenarts is niet goedkoop. Daarom wordt vandaag aan de dag een bezoek aan de dierenarts even uitgesteld, wat het dier niet ten goede komt.

Laatst sprak ik een mevrouw die in minder dan een maand tijd 520 euro kwijt was voor haar hond en kat. Het ging om een simpele behandeling van een kat met een huidaandoening en een hond met een oogontsteking. Nou tel uit je winst. Kun je nagaan wat een operatie bij een huisdier kost. Daarom is het aan te bevelen bij het eerste consult een kostenplaatje te laten maken wanneer er sprake is van verdere behandeling. Zodat u elders ook nog even kunt kijken.

Soms zijn er grote prijsverschillen, zoals bij het schoonmaken van het gebit.

Niet alle dierenartsen hanteren dezelfde prijzen.

Vaak zit het verschil in :
- Het loon van de dierenarts en assistentes
- Het wel of niet hebben van bepaalde apparatuur zoals MRI-, CT-scans etc.
- De gebruikte materialen en medicijnen
- De locatie van de praktijk: Randstad of platteland

Zoals bij alles tegenwoordig, kan men zich voor deze kosten ook verzekeren.
Verschillende verzekeringsmaatschappijen bieden deze verzekering aan.
De kosten van een basisverzekering liggen tussen de 10 en 15 euro per maand voor een kat en tussen de 20 en 30 euro per maand voor een hond.
Er zijn natuurlijk ook nog uitgebreidere pakketten.
Geen slechte keuze zon verzekering wanneer u zich het risico niet kunt veroorloven.

Voor een betaalbare verzekering kijk op :
www.hemaverzekeringen.nl/dierenverzekering
https://huisdierenverzekering.kruidvat.nl
www.ohra.nl/huisdierenverzekering/index.jsp