Waar is de kruimige aardappel gebleven

Weinig restaurants serveren nog een kruimige pieper. Het is tegenwoordig allemaal friet, friet en nog eens friet. Iets anders kan men niet meer bedenken.
Wanneer men vraagt om gekookte aardappels kijken ze je met grote ogen aan. “Nee sorry hoor, we serveren alleen maar frieten”.

         

Laatst hoorde ik nog iemand mopperen “Ik kan helemaal niet tegen die vette zooi”. Door z’n werk was hij genoodzaakt veel buiten de deur te eten.
Menig restaurant heeft er moeite mee om een verse aardappel te koken of te bakken, dit kost teveel tijd en aandacht. Dus maakt men naast de frieten ook gebruik van een voorgebakken pieper. Wanneer u deze op uw bord vindt is hij meestal slap en doortrokken van vet. En dan te bedenken dat er zoveel lekkere variaties zijn op het gebied van aardappelen, zoals een gebakken Roseval aardappeltje met rozemarijn, gepofte aardappels met crème fraiche en bieslook, aardappelgratin of een heerlijke puree. En zo zijn er nog zat andere dingen te bedenken. Maar nee hoor, friet, friet en nog eens friet.
Mij komt het de neus uit. Als ik friet wil eten ga ik wel naar de snackbar en ook dan ben ik nog kieskeurig want ik wil echte frieten, het liefst verse Vlaamse en niet van die slappe vette fabrieksfrieten.