Lekker gegeten - Recensie het Spieghelhuys

Rubriek over lekker eten en drinken, van eetcafé tot culinair paradijs, in en om het Gooi.


Brasserie en partycentrum het Spieghelhuys is gelegen in het centrum van het romantische dorpje Nederhorst den Berg. In de directe omgeving vindt u de Spiegel- en Blijkpolderplas, met de daaraan gelegen jachthavens en natuurlijk niet te vergeten Kasteel de Nederhorst.

Aan dit kasteel dankt de gemeente een gedeelte van zijn naam. Horst betekent 'begroeide hoogte', het slot heette oorspronkelijk Ter Horst. Maar omdat er bij Rhenen een ander belangrijk slot van die naam stond, koos men waarschijnlijk voor de naam Nederhorst (dit betekent: stroomafwaarts gelegen Horst).

Het restaurant is gezellig modern ingericht met diverse spiegels aan de wand, heeft een warme uitstraling, is 7 dagen per week geopend en wordt goed bezocht. Vriendelijke, correcte bediening waardoor u zich direct op uw gemak voelt. De keuken is geopend van 12:00 tot 22:00. De prijzen zijn alleszins redelijk te noemen. In het seizoen vindt men regelmatig zoetwatervis op de menukaart, welke elke 2 maanden wisselt.

Wij zijn de avond begonnen met een heerlijke volle Chileense Torres Santa Digna Merlot met een zachte lange afdronk en zijn daarna op aanraden overgaan op een Bourgogne Pinot Noir, licht en fruitig. Onze keuze was dit keer gevallen op : slibtongen, vegetarische pasta en victoriabaars.

De slibtongen waren heerlijk krokant gebakken, beslist niet vet, met als groente zeekraal, lekkere knapperige frietjes en gebakken roseval aardappeltjes.

De dame aan tafel, die vaak kiest voor vegetarisch, had nu ook weer wat lekkers gevonden, een pasta van penne rigate in een heerlijke romige saus met champignons en gedroogde tomaatjes, het geheel gedecoreerd met een kaasgevulde gegrilde portobello (reuzenversie van de kastanjechampignon). Een smakelijke combinatie zo werd mij verteld.

De andere fijnproever had gekozen voor het 3-gangen menu met als voorgerecht een salade van in sesamzaad gefrituurde rolletjes zeewolf met wasabi mayonaise en roze gember en als hoofdgerecht victoriabaars met witte wijn saffraansaus. Aan het nagerecht is hij helaas niet toegekomen, aangezien het voorgerecht en het hoofdgerecht zo heerlijk en overvloedig waren, dat hij de Crèma Catalana heeft overgeslagen.

Deze geslaagde avond hebben wij afgesloten met een espresso die geserveerd werd met diverse snoeperijtjes.

Toegankelijkheid : rolstoel toegankelijk
Honden welkom
Parkeergelegenheid: zeer goed

Brasserie het Spieghelhuys,
Dammerweg 3,
1394 GM Nederhorst den Berg
Tel. : 0294-253807
Website : www.spieghelhuys.nl