Lekker gegeten - Recensie De Molen

Rubriek over lekker eten en drinken, van eetcafé tot culinair paradijs, in en om het Gooi

restaurant partycentrum de molen ankeveen

Restaurant Partycentrum de Molen een unieke locatie in Ankeveen, langs de N236, omgeven door een prachtig waterrijk natuurgebied. De molen is gebouwd in 1642, met als doel het op peil houden van het Naardermeer. Na het indijken van de Zuiderzee is de taak van de molen verlegd naar de Ankeveense plassen, om als hulp te dienen bij de turfwinning.

restaurant partycentrum de molen ankeveen

Sinds 1840 wordt molen "Hollandia" bewoond door de familie Hagen, waarvan Annemarie de vijfde generatie vertegenwoordigt. Rond 1938 is moeder Stien, de oma van Annemarie, begonnen met het horecabedrijf in de molen. In het begin werd alleen karnemelk met biscuit geserveerd. Tegenwoordig bieden zij een breed scala aan producten, waarmee zij zoveel mogelijk aan de wensen van hun gasten tegemoet willen komen. Het interieur is vertrouwd en straalt een gezellige sfeer uit.

Aanbod van mogelijkheden :

  • Trouwen voor de burgerlijke stand
  • Eenvoudige lunch tot uitgebreide Oud-Hollandse broodtafel
  • Diners
  • Vele soorten buffetten
  • Verzorging van al uw feesten en partijen
  • Bedrijfsbijeenkomsten
  • Vergaderingen
  • Productpresentaties

Aangekomen bij het restaurant vinden we een ruime parkeerplaats. Onze vrienden die hier nog nooit eerder zijn geweest, zijn meteen al enthousiast over de mooie omgeving.

Bij binnenkomst worden we hartelijk ontvangen. Nadat we een gezellig plekje hebben gevonden, bestellen we op mijn aanraden vast de heerlijke huiswijn een Monterre Merlot, een levendige fruitige rode wijn, bekend om zijn soepele afdronk. Terwijl wij de menukaart doornemen, verbazen onze gasten zich over de grote gezellige ruimte in de molen.

restaurant partycentrum de molen ankeveen

Aangezien wij niet zulke grote eters zijn, hebben wij besloten het voorgerecht over te slaan, onze gasten daarentegen kozen voor een lauwwarm geitenkaasje met honingdressing.

De keuze voor het hoofdgerecht viel op sliptong, wildstofpot en gevulde porta bella, een bijzonder smakelijk vegetarisch gerecht.

Als dessert werd er gekozen voor Dame Blanche en Coupe Mont Blanc.

 Onze gasten die ook wel wat gewend zijn waren zeer verrast en vonden net als wij, het eten, de wijn, de entourage en de bediening voortreffelijk. Het was dan ook een bijzonder geslaagde avond.

Voor verdere informatie :

Restaurant Partycentrum "De Molen"
Loodijk 30
1244 NL Ankeveen
Tel. : 035 - 6561459
Website: www.restaurant-demolen.nl
Email: contact@restaurant-demolen.nl

Geopend woensdag t/m zondag vanaf 11:00 uur.