Loosdrecht vergane glorie

Laatst toen ik door Loosdrecht reed, dacht ik waar blijft de tijd. Het eens zo drukke dorp met al zijn toeristen, bruisende horeca, dancings en drukke watersport bedrijven, er is weinig van overgebleven.

De gezelligheid is ver te zoeken en ook zijn er bijna geen winkels meer.

Laatst liet iemand me nog wat oude foto’s zien uit die tijd, fris, wit en kleurrijk was het.

voormalige Driesprong in Loosdrecht

Helaas is de Driesprong in Oud Loosdrecht verdwenen. Het gezellige
terras met zicht over de plassen zal nog bij velen op het netvlies staan.
(Foto: Dick Overdijk)

Hoe is het mogelijk dat dit alles verloren is gegaan. Een ieder heeft zo zijn eigen ideeën hierover.

Toen wij 17 jaar geleden hier in de buurt kwamen wonen, gingen wij vaak ’s-avonds en in het weekend naar Oud-Loosdrecht. Het was dan net alsof we op vakantie waren. Lekker ergens op het terras, genietend van alle bedrijvigheid en voor een hapje en een slokje moest je in de rij staan.

Toendertijd waren er heel veel buitenlandse toeristen, deze hadden vaak  een caravan of een bootje. In die tijd hebben we ook veel buitenlandse vrienden gemaakt, maar door de hoge prijzen en het ontbreken van winkels waar ze hun dagelijkse boodschappen konden doen, zijn ze één voor één vertrokken naar andere (goedkopere) oorden met meer voorzieningen.

Volgens vele Oud-Loosdrechters is het de schuld van het geld, alles is te duur geworden en heeft men zichzelf uit de markt geprijsd, er zouden weer winkels moeten komen. Maar ja, wie gaat er een bakkerij of slagerij beginnen, de grond is niet te betalen.

Momenteel is er veel gaande in Loosdrecht en naar ik heb vernomen zijn er grote veranderingen op komst, ik hoop dan ook dat het eens weer gaat bruisen en dat het vakantiegevoel terugkomt.