Mooie visdagen

Het afgelopen jaar hebben we niet mogen klagen. Er waren veel mooie visdagen. De vangsten bij ons in Wijdemeren, waren zondermeer goed te noemen.

Veel bezoekers van buiten de regio kwamen bij ons de viswateren en de horeca (waar regelmatig zoetwatervis op het menu staat) verkennen.

Elk jaar weer mag Wijdemeren zich verheugen op steeds meer sportvissers. Het zou dan ook niet verkeerd zijn als de gemeente hier wat meer aandacht aan zou besteden en wat meer informatie zou verstrekken, het gaat per slot van rekening om een stukje inkomsten, ook voor de middenstand.

De gemeente Wijdemeren heeft al een goede aanzet gedaan door samen met de gemeente Hilversum en de Provincie Noord-Holland het invalidentoilet bij de invalidenvissteiger aan het Hilversums Kanaal, te continueren.

Veel mensen hebben het afgelopen jaar dan ook weer dankbaar gebruik gemaakt van deze mooie voorziening. Aan de inrichting van de parkeerplaats bij de invalidensteiger zal het komende jaar nog het één en ander verbeterd worden door de provincie.

De helling aan het Dode Eind is ook een daverend succes. Er wordt heel veel gebruik van gemaakt. In het begin werd er nog wel eens wat vuil achtergelaten en niet alleen door mensen die hun boot kwamen traileren, maar ook door passanten. Door een goede samenwerking met de buurtbewoners en een goede controle, verloopt dit nu tot ieders tevredenheid.

Wanneer u ook dit jaar weer zorgeloos wil vissen, zorg dan dat u een geldige vispas bij u hebt.