Nog even nagenieten


Zo tegen de herfst als de blaadjes vallen worden we onrustig en moet er wat ondernomen worden. Aangezien de meest luxe hotels dan half leeg staan proberen deze door goedkope aanbiedingen de schade te beperken.
Sommige aanbiedingen zijn ongelooflijk laag, hier maken wij dan ook gretig gebruik van. Prijzen tussen de 16 en 19 euro per persoon per nacht inclusief ontbijt zijn geen uitzondering. We hebben het dan wel over 3 en 4 sterren hotels waar het ontbijt op zich al 14 euro kost. Deze zijn veelal voorzien van zwembad, sauna en soms ook een wellness center of golfbaan.
Ons eerste uitstapje leidde ons naar Arcadia Hotel Schwaghof in Bad Salzuflen in Duitsland.
Arcadia Hotel Schwaghof, Bad Salzuflen, Duitsland
Een prachtig 4 sterrenhotel gelegen midden in de bossen, waar men heerlijk kan wandelen en van de natuur kan genieten.De receptie was 24 uur per dag geopend, gebruik van zwembad en sauna waren gratis en de golfbaan bevond zich op loopafstand. Ook over de kamer viel niet te klagen, de ruime kamer had een groot balkon direct gelegen aan het bos. Dagelijks hadden we bezoek van reen en heel veel eekhoorntjes die de leukste fratsen uithaalden.
In de omgeving viel veel te avonturen. Gezellige idyllische stadjes en dorpjes met veel oude vakwerkhuizen waar men zich kan vergapen aan de diverse bouwstijlen. En van deze stadjes was Hameln, u weet wel de rattenvanger van Hamelen, een volksverhaal van de Gebroeders Grimm.
Ons tweede uitstapje leidde ons naar een gezellig familiehotel met een vriendelijke warme uitstraling in Hoscheid, Luxemburg, waar men te woord kan worden gestaan in diverse talen.  Hotel des Ardennes, Hoscheid, Luxemburg
De Nederlandse eigenaar vertelt u graag over de vele mogelijkheden in de directe omgeving. De kamers zijn modern en van alle gemakken voorzien. Helaas heeft het hotel geen lift.
De meeste aanbiedingen zijn voor drie dagen in de periode van 1 oktober tot Pasen of Pinksteren. Wanneer een hotel u bevalt kunt u veelal bijboeken tegen dezelfde lage tarieven. Honden zijn toegestaan. Een fijne bijkomstigheid in deze periode is dat men tijd voor u heeft. Ok, er moet een extra jas mee of een dikke trui, maar er zitten zelfs in deze periode nog mooie dagen tussen zodat men toch nog even buiten kan zitten. Dit hotel hadden we gekozen omdat het zeer centraal ligt tussen Belgi, Duitsland en Frankrijk, welke allen op niet meer dan 50 km afstand liggen.
Stad Luxemburg staat bekend om zijn gastvrijheid en historie. Het is n van de rijkste steden van Europa vanwege zijn plaats in de internationale bankwereld. En van de vele hoogtepunten hier is het Kerstshoppen.
Is uw interesse gewekt, kijk even op internet. Hier vindt u een ruim aanbod aan dagaanbiedingen.