Opgelicht

Wanneer alle blaadjes zijn gevallen, moeten de goten en dakramen schoongemaakt worden om verstopping en lekkage te voorkomen.

         

Veel mensen doen het zelf, maar als je wat ouder bent of geen zin hebt in zoín klus, wordt het wat moeilijker.
Je ziet het niet meer zitten om op een ladder te klimmen met alle risicoís van dien, dus dan maar even die aardige man bellen die van de week aan de deur is geweest en u beloofd heeft voor een schappelijke prijs de dakgoot schoon te maken.
Laat u niet verleiden door dit soort zogenaamd goedkope aanbiedingen, want u gaat geheid het schip in. Laatst hoorde ik van iemand die driehonderd euro had moeten betalen voor het schoonmaken van 2 dakgoten van 6 meter lang en 3 kleine dakramen.
Dit is dus absoluut geen reeŽle prijs, maar omdat ze met de prijs akkoord waren gegaan en ervoor hadden getekend, viel er niets meer aan te doen. De prijs kan natuurlijk wel oplopen wanneer de dakgoten hoog of moeilijk bereikbaar zijn.
De laatste tijd hoor ik steeds meer berichten van mensen die aanbieden schoorstenen te vegen, de tuin winterklaar te maken of verzakte bestrating op te hogen, etc.
De meesten van deze lieden proberen op die manier nog een goede boterham te verdienen, maar worden veelal gedwarsboomd door eersteklas oplichters.
Voor een eerlijke en vrijblijvende prijsopgave kunt u altijd contact opnemen met Alec Bijlsma Hoveniers in Nederhorst den Berg.