Paardenspul De Paardenmarkt

Het stadje Goor staat op de 2e vrijdag in december weer helemaal op zn kop vanwege de paardenmarkt, de op 3 na grootste van Nederland. Een oude traditie die stamt uit de 14e eeuw. Er zijn aanwijzingen dat de eerste Goorse paardenmarkt al plaatsvondt in 1383. Helaas verdwijnen er steeds meer paardenmarkten in Nederland.

Begin jaren tachtig werd gedacht aan opheffing van de Goorse paardenmarkt vanwege de dalende omzet. Het gemeentebestuur heeft hier echter een stokje voor gestoken want zij wilden de eeuwenoude traditie niet verloren laten gaan.

          paardenmarkt

En daarom ook dit jaar weer een markt, waar het paard centraal staat, tevens is er een gezellige uitgebreide vrijmarkt waar van alles te koop is. Vanuit het hele land komt men naar het Overijsselse stadje, niet alleen voor de paarden, maar ook vanwege de unieke sfeer die deze markt uitstraalt. Wanneer men op zoek is naar een goed zadel, hoofdstel of tuigage, hetzij nieuw of gebruikt, is het de moeite waard om een paardenmarkt te bezoeken.

In de prachtige bosrijke omgeving van Goor vindt men vele ruitersportcentra, maneges en paardenhandelaren. Zelfs complete ruitersportvakanties kunnen hier worden geboekt.