Paardenspul Aanschaf zadel

En van de belangrijkste aspecten voor ruiter en paard is een goed passend zadel.
Wanneer een zadel niet goed past kan dit problemen veroorzaken.
Het is daarom belangrijk een deskundige zadelmaker in de arm te nemen die u bij de aanschaf goed adviseerd. Normaal gesproken komt de zadelmaker op stal en neemt een aantal zadels mee om te passen en desgewenst aan te passen.

Velen maken de fout om via internet een zadel te kopen en vergeten daarbij dat ieder paard anders gebouwd is en dat een standaard zadel ook aangepast moet worden.
Dus zult u toch weer een zadelmaker erbij moeten laten komen om het zadel goed passend te laten maken. Een slechtpassend zadel kan de bloedtoevoer naar de haren belemmeren waardoor er een pigmentstoring ontstaat. Dit openbaart zich door plekjes met witte haren. Deze witte haren kunnen tevens veroorzaakt worden door langdurig schuren en open wonden.

Kort geleden heb ik zelf weer een paard aangeschaft en daar moest natuurlijk een goed zadel op.
Ben toen terechtgekomen bij Hans Zuidweg van Bestfit Zadelservice in Hilversum. Na een afspraak gemaakt te hebben is hij op stal geweest met diverse zadels. Na een keuze te hebben gemaakt heeft hij het zadel passend gemaakt. Wanneer de aanpassingen niet te ingrijpend zijn kan dit la minute gebeuren. Een geweldige service die alleen uitgevoerd kan worden door een vakman.

         
Een goed onderhouden zadel van een goede kwaliteit kan wel ruim 50 jaar mee.
Na wat gebabbeld te hebben heeft hij mij uitgenodigd een kijkje te komen nemen in zijn werkplaats aan de Kamerlingh Onnesweg 98 in Hilversum.
Hij vertelde mij dat hij in Engeland een opleiding had gevolgd tot Master Saddlefitter. Door de tijd heen heeft hij zelf 6 mensen opgeleid waarvan er nog 2 actief zijn. Zadelmaken is een helaas uitstervend beroep, maar bij hem kunt u nog steeds terecht voor een goed advies, nieuwe en tweedehands zadels, aanpassingen en restauratie.
Hij heeft zich gespecialiseerd in het oplossen van problemen met zadels, dit is echter maar 20% van de gevallen, 80% van de problemen bij een paard hebben echter een andere oorzaak. Door zijn expertise heeft hij klanten door heel de wereld.
Voor meer informatie kijk op www.bestfitzadelservice.nl