Parkeerverdriet

Laatst moest een vriend van mij ergens wat ophalen. Aangezien hij geen rijbewijs heeft, is hij aangewezen op de welwillendheid van zijn vrouw. Aangekomen bij het desbetreffende bedrijf veroorzaakte zij een kleine schade aan de achterkant van een geparkeerde auto. De man in de winkel had het gezien, stormde naar buiten en begon meteen mijn vriend de les te lezen. Al de verwensingen die hij naar het hoofd geslingerd kreeg moet hij nog steeds in het woordenboek opzoeken. Zijn vrouw die de oorzaak was werd geen blik waardig gegund.

Mensen worden steeds agressiever. Bumperklevers worden als de meest irritante weggebruikers beschouwd. Parkeren veroorzaakt ook de nodige problemen, men wil graag voor de deur parkeren, maar er is geen plek en is dan genoodzaakt de auto elders neer te zetten. In sommige wijken kan het er wel eens op neerkomen dat men de auto pas enkele straten verderop kwijt kan, ook weer bij een ander voor de deur, die waarschijnlijk net even op visite is. Sommige mensen gaan zelfs zo ver dat wanneer anderen op hun plekje staan, ze de banden leeg laten lopen. De meeste kleine schades ontstaan op parkeerplaatsen bij winkelcentra.

         

Het te krap parkeren leidt vaak tot deuken door openslaande portieren en dan nog die fijne scherpe winkelwagentjes die soms een eigen leven gaan leiden en er onverwachts vandoor gaan.