Onrust op de Wijde Blik


Op de eilanden op de Wijde Blik heerst een ware hiërarchie. Twee eilanden zijn ingenomen door diverse recreanten welke niemand anders dulden.
Ze liggen er het hele seizoen met een aantal boten. Dit ontaard zo nu en dan in scheld- en vechtpartijen. Het is niets nieuws, dit vindt al jaren plaats in het hoogseizoen.
Er zijn zeer veel klachten binnengekomen van passanten die hier wilden afmeren. Men stoort zich aan de vuilverbranding, loslopende honden en het overmatige alcohol gebruik.

Hierbij één van de ingezonden stukjes:

Wellicht wilt u zo vriendelijk zijn om onderstaande info aan de politie door te geven.

Op de Wijde Blik zijn een aantal eilanden ingericht voor recreatief gebruik. Tweetal eilanden worden echter door een paar families ingenomen in de periode maart tm ongeveer oktober. Deze mensen hebben permanent hun intrek genomen op deze eilanden.
Er ligt zelfs een woonbootje! Naast het feit dat deze mensen andere recreanten de toegang ontnemen tot de eilanden, leveren ze ook veel overlast. Vuil wordt op de eilanden verbrand, honden lopen er permanent los en vervuilen het eiland en ik wil er nog maar niet over nadenken wat er met afvalwater gebeurt. E.e.a is al een paar jaar gaande en breidt zich uit. Eerst ging het om 1 eiland met twee bootjes, inmiddels twee eilanden met een stuk of 5 grote boten die daar dus permanent liggen.


Naar aanleiding van al deze klachten, heeft de politie laten weten preventief te gaan controleren.