RecreeŽren in Wijdemeren

Steeds meer mensen klimmen op de fiets of gaan eens een lekker stukje wandelen.

Vooral in de weekenden en vakantieperiodes is het extra druk. Het water en de jachthavens, het afwisselende landschap, de kleine idillische dorpjes en de leuke restaurantjes vormen een ware trekpleister.

Wijdemeren biedt eigenlijk voor elk wat wils.

Ook buiten de gemeente wordt Wijdemeren regelmatig aangeprezen in verschillende bladen, als ideaal recreatiegebied.

Dit alles heeft niet alleen positieve, maar ook negatieve gevolgen n.l. een parkeerprobleem. Sommige bladen vermelden bij hun artikelen, de verschillende parkeermogelijkheden, wat resulteert in overvolle parkeerplaatsen en wildparkeren, waardoor de bewoners zelf genoodzaakt zijn hun auto ver van huis neer te zetten.

Vooral op plekken waar een wandeling begint, zoals bijvoorbeeld het Oppad, wordt men vaak geconfronteerd met dit probleem.

Ook de confrontatie met zwerfvuil neemt dramatisch toe. Bermen liggen vol met blikjes, plastic flessen en ander vuil, wat de recreant gemakkelijkheidshalve heeft achtergelaten.

zwerfvuil langs het Hilversums Kanaal zwerfvuil langs de Wijde Blik zwerfvuil langs de Loodijk

Op het water wordt steeds meer vuil aangetroffen, wat nog wel eens aanleiding geeft tot motorstoring (plastic en touw in de schroef).

Het is jammer dat dit een gevolg is van de toenemende populariteit.

De Hilversumse Hengelsport Vereniging die veel water in en rondom Wijdemeren heeft, organiseert ook dit najaar weer een schoonmaakdag langs het Hilversums Kanaal. Voor koffie en koek wordt gezorgd en u bent van harte welkom.

U kunt zich nu al opgeven per email : schleyd@hetnet.nl