De Rivierkreeft

rivierkreeft

Vangmethoden.

Met een vaste hengel en een klein haakje.
Zowel op de bodem als tussen de wortels van aan de rand van de waterkant staande bomen, omdat er altijd nog wel enkele wortels van de boom in het water steken en zij daar graag tussen zitten
Ook tegen beschoeiing vind men ze vaak.

Te gebruiken aassoorten.

Het zijn eigenlijk alleseters, maar ze hebben wel hun voorkeur.
Lunchworst is bij uitstek hun favoriet.
Dan volgen maden en kleine stukjes vis.
En zelfs met brood worden ze gevangen.

Hoe kan men ontdekken waar ze zich bevinden.
Door kringen van luchtbelletjes in het water.

Last but least de bereiding.

De rivierkreeft is zeer smakelijk. Per persoon heeft men ongeveer 7 kreeftjes nodig.
Men brengt een pan met groentebouillon aan de kook, dan gooit men de levende kreeftjes erin, ze zijn dan op slag dood.
Zodra de bouillon weer kookt, tot 5 tellen en dan de kreeftjes eruit halen.

Hierbij nog enkele tips :
Rivierkreeft met ananas, mango of grapefruit.
Rivierkreeft met asperges.
Pasta met rivierkreeft.
Bouillon met rivierkreeft.

Gerecht voor 4 personen (Dit gerecht is een specialiteit van de auteur).
32 gekookte en schoongemaakte rivierkreeftjes.
2 kleine uitjes in ringen gesneden.
1 rode paprika.
1 mango in stukjes.
room.
zout en cayennepeper.

De paprika en de uitjes fruiten, op het laatst de kleine blokjes mango toevoegen. Deze nog 2 3 minuten meebakken.
Daarna de voorgekookte staartjes erbij voegen.
Het vuur laag draaien en dan 4 eetlepels room toevoegen.
Dit alles nog even 2 minuten op een laag pitje door laten trekken en dan :

Smakelijk eten.