Rollende Visnacht 2008

De Stichting Rollende Visnacht vierde in feest, 16 jaar Rollende Visnacht. Een visnacht voor gehandicapte sportvissers. Een nachtelijk hengelsport evenement voor gehandicapte sportvissers die afhankelijk zijn van een rolstoel. Een aparte belevenis. Vaak is het moeilijk voor gehandicapten om individueel en zelfstandig 's-nachts te gaan vissen, vanwege hun specifieke beperkingen, behoefte aan hulp en veiligheid. Precies in deze behoeftes probeert de Stichting Rollende Visnacht te voorzien.

Met sympathieke financiŽle en materiŽle hulp van een flink aantal bedrijven en instellingen evenals enkele particulieren, kunnen zij wederom een visnacht organiseren. Tot de gerealiseerde voorzieningen behoren o.a. een grote feesttent, aangepast toilet voor rolstoelers, eten, drinken,tussendoortje, aas, klein reserve materiaal en bewaking etc.

Zij beschikken over een aantal trouwe vrijwilligers op het gebied van hengelsport, verzorging en verpleging, welke de deelnemers die nacht zullen bijstaan. Aanwezig zijn ook stroom (230 volt) en schuilgelegenheid.

De visnacht is geheel gratis, dus laat uw geld maar thuis, alleen vervoerskosten dient men uiteraard zelf te betalen. De voorzieningen zijn er ook voor uw begeleider/begeleidster.

Het viswater is een grote stadsparkvijver in Haarlem. Er zit brasem, voorn, karper en paling in. In mindere mate baars, snoekbaars en zeelt.
Laatst is er een karper gevangen van 95 centimeter.
Regel : u vist met 1 hengel, de soort hengel kiest u zelf. Wilt u een prijs winnen, dat kan ook, er is ook een wedstrijd en een leuke herinnering is er elk jaar voor iedereen.

Vrijwilligers en organisatoren werken uiteraard onbetaald.

De Rollende Visnacht 2008 werd gehouden :
van zaterdag 19 juli 20:00 uur
tot zondag 20 juli 06:00 uur
waarna prijsuitreiking en vertrek.
Plaats : Burg. Reinaldapark te Haarlem. Route etc. ontvangt u tijdig.

U dient in het bezit te zijn van de Vispas en bijbehorende Lijst Viswateren. Voor de plaatselijke vergunning verleent de Hengelsport Vereniging Haarlem u ontheffing.

Aanmelden kan nog telefonisch onder de nummers :
Ronald Kelderman tel. 0252-686129
Fred Jacobs tel. 023-5365133

251 fotoīs van 2007

Reactie en fotoīs op de Rollende Visnacht Haarlem