Sinterklaas volop in de problemen


Sinterklaas heeft het de laatste tijd zwaar te verduren. Het gerucht gaat dat hij zijn paard overbelast door de te grote sprongen die hij maakt van dak tot dak.
Men heeft het vermoeden dat de Partij voor de Dieren hier zeker op in zal springen. De goedheiligman heeft het moeilijk. Zo zou hij ook de Arbowet meerdere malen hebben overtreden, door zijn knechten (assistenten) gevaarlijk en zwaar werk te laten doen in de nachtelijke uren. En dan nog al het speelgoed wat hij heeft ingekocht, dat naar het schijnt uit derde wereld landen afkomstig is en onder erbarmelijke toestanden is vervaardigd.
Tevens hadden bepaalde groeperingen van hem geŽist dat hij zijn Pietermannen op staande voet moest ontslaan vanwege hun huidskleur. De Sint vond dit een pure vorm van discriminatie en dacht er dan ook niet aan om daar enig gehoor aan te geven.
Na al deze verdachtmakingen hebben we Sinterklaas om uitleg gevraagd.
De goedheiligman was zeer ontdaan en maakte een zenuwachtige indruk. Hij deed het al jaren op dezelfde manier en had nog nooit klachten gekregen. Hij werd overal altijd hartelijk ontvangen.
Hij wilde het nog een jaartje aanzien, maar als het zo doorging hoefde het van hem niet meer en bleef hij liever in Spanje.
Ook liet hij weten dat het niet altijd meevalt met de Pietermannen, vele zijn erg ondeugend en hij betrapt ze dan ook regelmatig wanneer ze zich tegoed doen aan alle lekkernijen die eigenlijk voor de kinderen bestemd zijn of als ze stiekem achter een schoorsteen Sjors en Sjimmie aan het lezen zijn in plaats van de cadeaus erdoor te schuiven.
verdrietig
Het schoen zetten stamt al uit de 15e eeuw.
Toen werden op 5 december, pakjesavond, de schoenen gezet in de kerk. Uit archiefstukken blijkt dat vanaf 1427 in de Sint-Nicolaaskerk in Utrecht, rijke Utrechters wat in de schoenen legden en dat op 6 december, de officiŽle sterfdag van de Heilige Nicolaas, de opbrengst werd verdeeld onder de armen.
Velen zijn dan ook van mening dat er aan het Sinterklaasfeest niet moet worden getornd.