Vakantiestress

De laatste dag voor de vakantie moet er nog van alles gedaan en geregeld worden. En is men eenmaal vermoeid op de bestemming aangekomen, komt men er achter dat men toch weer vergeten heeft dingen mee te nemen.
De eerste dag van de vakantie is dan ook niet altijd even relaxed.
Men heeft de hele dag in de auto gezeten of een paar uur op het vliegveld rondgehangen. Pas de derde dag begint men een beetje vakantiegevoel te krijgen.
Door een ander dagritme en veelal een ander eetpatroon, hebben de darmen het soms ook zwaar te verduren.
Vakantie is avonturen, iets anders ondernemen dan wat men normaal gesproken gewend is. Gezellig uit eten gaan in diverse leuke restaurantjes.
Steeds meer mensen kiezen ervoor om met de auto op vakantie te gaan. Dit heeft zo z'n voordelen. Men is vrij om te gaan en staan waar men wil, en men kan allerlei spullen meenemen in tegenstelling tot een vliegvakantie waarbij dit zeer beperkt is.
Niet elke vakantie is succesvol. Van de auto wordt meer gevergd dan normaal, wat zich kan uiten in problemen onderweg. Of men loopt een voedselvergiftiging op bij die aardige mensen in dat toch zo gezellige restaurantje.
vakantiestress
Laatst ben ik met een maatje een week op visvakantie geweest in Drenthe in de buurt van de Hunze, een visrijk riviertje. Alles was bezet, we konden alleen nog een zespersoons villa huren, pal aan het water. Ook hadden we een scooter gehuurd om dicht bij alle vis stekken te kunnen komen. Op maandag waren we vertrokken, meteen dezelfde middag al een hengeltje uitgegooid. Het kon niet luxer, glaasje wijn erbij, een lekker hapje en vangen maar. De ene vis na de andere. Ook de villa puilde uit van de luxe, je kon het zo gek niet bedenken of het was er.
's Woensdagsavonds hadden we geen zin om te koken en hebben in het restaurant nog snel even een portie kipsaté gehaald. Nou dat hebben we geweten. De saté was in plastic folie gebakken en nog helemaal rauw van binnen. Door de satésaus die er rijkelijk over heen zat was hier niets van te zien. Aangezien we trek hadden, namen we beiden een flinke hap en spuugden het meteen daarna weer uit. De volgende ochtend konden we direct naar het toilet rennen. Gelukkig beschikte de villa over een dubbel toilet. Zijn toen verhaal gaan halen bij het restaurant, deze griezelden bij het aangezicht van deze vieze hap. Hebben voor de zekerheid nog maar even contact opgenomen met de lokale huisarts, deze constateerde voedselvergiftiging, moest gewoon uitgeziekt worden en dat kon wel een paar dagen duren.
Uiteindelijk bleek dat er een vakantiekracht in de keuken stond, die van toeten noch blazen wist.
Daarna hebben we tussen de toiletbezoeken door toch nog bijzonder goed gevangen.