Verkeersprobleem Noordereinde - Zuidereinde

Heeft ooit iemand wel eens de moeite genomen om de capriolen van automobilisten te bekijken op het Noordereinde sinds de bloembakken er staan. Nou ik denk het niet.
Het is levensgevaarlijk. Volwassenen en kinderen die achter een bloembak oversteken worden niet gezien. En met een klein beetje meer gas geven kan men de tegenligger nog net even voor zijn, het geheel veroorzaakt veel gevaarlijke situaties en draagt niets bij.
Dit is dan ook de conclusie van velen.

           

Naar ik vernomen heb is er veel onderzoek gedaan naar de problemen op het Noorder- en Zuidereinde en heeft het ook al aardig wat geld gekost. Ik vroeg mij dan ook af of de juiste beslissingen genomen zijn.
Twee weken terug was ik in Frankrijk voor een werkbezoek en heb daar een Zwitser ontmoet die zich had gespecialiseerd in het oplossen van verkeersproblemen en was ingehuurd door de Franse overheid. Onder het genot van een heerlijk glas wijn hebben we gezellig gebabbeld over onze gezamenlijke interesse: het vissen op forel en de beste stekken in de omgeving. Hij vertelde me dat hij overal tussen de werkzaamheden door, zoveel mogelijk probeerde een hengeltje uit te gooien.
Ik vertelde hem dat er in mijn woonplaats ook een groot verkeersprobleem was en legde hem de situatie uit. Dit werd een zeer interessant en leerzaam gesprek. De bloembakken vond hij een achterhaald idee. Wat absoluut niet voldeed. Hij vertelde me dat je op de psyche van de mens moet inwerken om een goed resultaat te behalen en heeft mij een concept gegeven waarvan hij weet dat het werkt. Het is naar zijn mening goedkoop, eenvoudig, veilig en geeft het beste resultaat zo verzekerde hij mij. Een professioneel advies voor de prijs van drie glazen wijn.
Bij terugkomst van mijn vakantie ben ik zo vrij geweest B&W aan te schrijven en heb hen aangeboden het concept uit de doeken te doen.