Medisch gerelateerde drankjes vaak smerig


Is het u ook wel eens opgevallen dat de meeste drankjes die moeten bijdragen aan uw gezondheid of die u voor een onderzoek moet innemen moeilijk binnen te krijgen zijn. De keuze die veel fabrikanten maken is niet goed doordacht en daar valt nog veel aan te verbeteren.
Maar waarom lijden als het niet nodig is.
Naar aanleiding van het volksonderzoek naar darmkanker hebben veel mensen een endoscopie moeten ondergaan. Hiervoor moet men van te voren een aantal liters laxeermiddel tot zich nemen. De basissmaak hiervan is zout. Men probeert dit dan te camoufleren met aspartaam en een vanillesmaak. Wat een hele ongelukkige keuze is. Na een paar glazen wordt het voor de meesten al moeilijk.
Vieze drankjes
Bij navraag aan diverse fabrikanten werd ons medegedeeld dat men zich wel degelijk bewust is van de problemen die de consument ondervindt en dat men blijft zoeken naar verbetering.
Ook medische dieetvoeding vindt moeilijk zijn weg vanwege de slechte smaak
Wanneer u problemen ondervindt neem dan contact op met een di√ętiste, deze kan u goed adviseren en een aantal tips aan de hand doen die het innemen vergemakkelijken.
Zoals bijvoorbeeld na inname een paar slokken koude thee of bouillon drinken. Dit neutraliseert de vieze nasmaak waardoor verdere inname vergemakkelijkt wordt.