Visafval

Regelmatig worden hengelsportverenigingen geconfronteerd met boze vissers. Deze klagen steen en been over de grote hoeveelheid visafval die ze vinden op hun visstek. Het gaat dan om vissenkoppen, ingewanden en schubben afkomstig van kapitale karpers, snoeken, snoekbaarzen etc.

Bij mensen die deze narigheid veroorzaken staat kookgerei zoals potten en pannen vaak al klaar in de achterbak van de auto, maar het is zowiezo verboden vis te versnijden langs de waterkant, omdat het dan niet meer mogelijk is de soort en de maat te controleren.

Wanneer serieuze sportvissers deze afval vinden en verhaal gaan halen bij de veroorzakers, slaan ze helemaal op tilt en in sommige gevallen leidt dit tot flinke ruzies. Zelf gaan ze zeer behoedzaam om met de gevangen vis, zodat deze zonder enige schade weer teruggezet kan worden in hetzelfde water.

We weten onderhand wel wie hier voor verantwoordelijk zijn, helaas zijn onze en vele andere hengelsportverenigingen niet in alle gevallen bij machte hier adquaat tegen op te treden. Controleurs, BOA’s en politie besteden de laatste tijd gelukkig steeds meer aandacht aan deze overtredingen.