Natuurlijk weer die vissers


Laatst kreeg ik een telefoontje van een natuurliefhebber. Deze vroeg mij of ik niet eens een stukje kon schrijven over vissers die hun rotzooi niet meenemen en alles maar aan de waterkant achterlaten. Ik vroeg de man wat er precies aan de hand was. Hij had wel twaalf vuilniszakken gevonden langs het kanaal en dit kwam regelmatig voor zo beweerde hij. Ben er verder niet op ingegaan en heb hem beloofd er eens een mooi stukje over te schrijven.
Ik ben op de aangewezen plek even poolshoogte gaan nemen en ja hoor daar lagen ze. Aangezien ik geen zin had om erin te gaan staan grasduinen heb ik de gemeente een mailtje gestuurd.
Natuurlijk neemt elke visser wat spullen mee naar de waterkant, maar in de meeste gevallen wordt alles weer keurig mee naar huis genomen als hij klaar is met vissen. In sommige gevallen blijft er wel eens een leeg blikje mais liggen, maar hier blijft het dan ook bij.
vuilniszak
Ik heb nog nooit gehoord dat een visser kans had gezien twaalf volle vuilniszakken te produceren. Een visser is meestal een natuurmens die van een schone visplek houdt. Vaak zijn het dan ook deze mensen die de rotzooi van een ander opruimen.
Vooral in de zomerperiode zijn het passanten, veelal waterrecreanten, die voor de overlast zorgen en er ook niet tegenop zien al varende hun vuil over boord te zetten. Dit is al door menig visser waargenomen.
Net zoals vorig jaar hebben weer aardig wat boten te kampen gehad met plastic in hun schroef. De controle op dit soort overtredingen staat op een zeer laag pitje.
Mocht u nu ook zo'n vervuiler aantreffen, maak er een foto van en stuur deze naar de redactie.