Wat maakt de Kerst zo bijzonder

Voor veel mensen is de kerst een periode van bezinning, gezelligheid en lekker eten met vrienden of familie. Men verlangt in deze koude donkere periode meer naar warmte en samenzijn dan in de rest van het jaar. Er worden kaartjes verstuurd of men zoekt contact met mensen die men uit het oog verloren is.
Maar voor velen is het ook een zware periode, zij moeten de kerst in eenzaamheid door brengen. Deze mensen wonen soms dichterbij dan u denkt.
De voedselbank Gooi & Omstreken met haar diverse vestigingen doet haar uiterste best om in deze periode haar cliŽnten iets extraís te kunnen bieden.

         
Dit is natuurlijk geheel afhankelijk van wat er binnenkomt. Ondernemers en gemeenten doneren met de kerst meestal wat meer zodat er een uitgebreider pakket samengesteld kan worden.
De voedselbank is een onafhankelijke stichting die geen subsidie ontvangt en niet gebonden is aan politiek of geloof.
Sinds de zomer is het aantal voedselpakketten in het Gooi gestegen van 375 naar 442, dit is een forse stijging. Niet iedereen komt zo maar in aanmerking voor een pakket, het gaat om mensen uit alle lagen van de bevolking van wie de leefsituatie zodanig is veranderd dat het geld waarvan zij moeten leven niet toereikend is voor een goede voeding, maar wanneer men aan de voorwaarden voldoet is het natuurlijk een geweldige ondersteuning.
Wanneer u deze stichting wilt ondersteunen kunt u voor het brengen van levensmiddelen terecht op dinsdag t/m donderdag van 9:00 tot 16:00 uur op de Energieweg 39, te Huizen.
Donaties zijn welkom op rekeningnummer NL10RABO0383738083