Winterstamppot van spruitjes

Over het algemeen zijn spruitjes niet populair. Vooral de kleine rakkers vertikken het deze gezonde vitaminenbommetjes te eten. Het is echter wel een belangrijke wintergroente.

         

Wanneer men er stamppot van maakt, wint het aan populariteit. Vandaar dit heerlijke recept zonder oprispingen of gasvorming. ít Is maar dat u het weet.

IngrediŽnten :
1 kg aardappelen
500 gr spruiten
250 gr spekblokjes
2 uien
peper en zout
nootmuskaat
klontje roomboter
1 theelepel bruine suiker
1 dl melk

Schil spruitjes en aardappelen, was ze en maak een klein uitje schoon. Doe het hele uitje samen met de spruitjes en de aardappelen in een pan met water, zout en een klein klontje roomboter en breng het geheel aan de kook. In ongeveer 20 minuten zijn ze gaar. Giet de aardappelen en spruiten af. Haal het uitje eruit en gooi hem weg. Stamp daarna het geheel fijn.
Maak de andere ui schoon en snipper hem. Bak in een pan de spekblokjes uit. Voeg daarna de ui toe en bak hem even mee. Verwarm in een steelpan de melk. Roer dan de warme melk, peper, nootmuskaat en bruine suiker door de stamppot en schep tenslotte het spek en de ui er doorheen. Laat maar weten wanneer ik langs kan komen.

Eet smakelijk!!!