Zeilschool & Trainingscentrum De Vuntus – Loosdrecht

Vanaf het terras van eetcafé De Eend en onder het genot van een lekker drankje, konden wij gadeslaan hoe de leerlingen van zeilschool De Vuntus geïnstrueerd werden. Het was een leuk schouwspel al die vrolijk gekleurde zeilen.

zeilschool vuntus

De zeilschool gevestigd aan de Horndijk 24a in Loosdrecht, is direct gelegen aan de Vuntusplas, waar het zijn naam aan dankt en waar de meeste cursussen worden gegeven.

Aangesloten bij de CWO (Commissie Watersport Opleidingen), biedt zeilschool De Vuntus niet alleen zeilopleidingen aan, maar ook een opleiding tot zelfstandig, verantwoordelijk, CWO-erkend instructeur. Met deze opleiding kan al worden begonnen op 16-jarige leeftijd, mits men een minimaal zeilniveau heeft van CWO III in een kielboot.

Opgericht in 1994 door professioneel wedstrijdzeiler en botenbouwer Martin van Wettum, is de zeilschool uitgegroeid tot een professionele vaarschool.

Het aanbod van cursussen is geschikt voor zowel beginnende als vergevorderde zeilers.

  • CWO I : voor beginnende zeilers
  • CWO II : vervolgopleiding
  • CWO III : voor gevorderde zeilers
Er wordt gevaren in verschillende types zeilboten zoals : Optimist, Laser Pico, Splash en Kielboot.

Kinderen van 7 tot 14 jaar moeten in het bezit zijn van zwemdiploma A. Zij leren zeilen in een Van Wettum Optimist, welke gebouwd wordt door Van Wettum Boats, gelegen naast eetcafé De Eend en op hetzelfde terrein als de zeilschool. CWO I kan in 1 week gehaald worden. Tijdens deze week wordt er ook gezorgd voor entertainment door middel van sport en spel.

Een Optimist is een éénmans boot, makkelijk hanteerbaar, stabiel op het water en onzinkbaar. Omdat de cursisten alles zelf moeten doen, leren ze hierdoor het meest. Het is ook een snelle boot, waar een gevorderde zeiler veel plezier aan kan beleven. Wereldwijd worden er jeugdwedstrijden gevaren in de Optimist. Diverse van deze wereldkampioenschappen zijn gewonnen in een Van Wettum Optimist.

Naast de instructeur, zijn er maximaal 3 cursisten aan boord, zodat u verzekerd kan zijn van voldoende aandacht en ruimschoots gelegenheid krijgt het geleerde in de praktijk te brengen.

Schoolzeilen is mogelijk in het voorseizoen.

Bent u nieuwsgierig geworden hoe alles in zijn werk gaat, dan bent u van harte welkom. In de zomer doordeweeks en in het voor- en najaar voornamelijk in het weekend. Voor meer informatie over cursussen, privéles of opleiding tot instructeur kunt u terecht bij :

Zeilschool & Trainingscentrum De Vuntus,
Horndijk 24a,
1231 NX Loosdrecht
Tel. : 035-5828741
Website : www.vuntus.nl