Zelf dokteren met behulp van internet

In Amerika is het een echte hype aan het worden en bij ons wint het ook aan populariteit.
Zeven van de tien mensen struinen het internet af, op zoek naar informatie over hun kwalen en ziektes en het aanbod van medicijnen.

De medische informatie op internet is enorm en de mogelijkheid om via dit medium medicijnen te bestellen is zeer gemakkelijk. Alles wordt keurig thuisbezorgd.

Wanneer men wat mankeert en zich van te voren een beetje wil oriŽnteren is daar volgens artsen niets op tegen, het is zelfs verstandig om dit te doen.
Maar ga niet zelf voor doktertje spelen, want er ontbreekt zelfs op internet nog veel informatie, of de informatie die aangeboden wordt is incompleet of niet up-to-date. Hierdoor zijn in het verleden al veel dingen misgegaan of gingen mensen te laat naar de dokter met alle gevolgen van dien.
Als leek kunt u gemakkelijk een verkeerde conclusie trekken of u zorgen maken terwijl dit in feite niet nodig is.

dokter

De medische doe-het-zelf testen vliegen de deur uit, vraag en aanbod blijven stijgen, want veel mensen hebben de behoefte om dit anoniem te doen en men wil graag ŗ la minute weten waar men aan toe is.
De meesten van deze testen zijn wel goed, maar de uitslag hiervan kan op verschillende manieren geÔnterpreteerd worden en daar hebt u toch echt de huisarts voor nodig.

En dan nog iets heel anders, nou ja heel anders het komt bijna op hetzelfde neer : het zelf dokteren bij huisdieren. De kosten van een dierenarts zijn niet te verhalen, tenzij men verzekerd is. Daarom dokteren veel mensen bij hun huisdieren, bestellen entstof via internet en jassen zelf de spuit erin. Ook heeft men er een handje van om de eerste keer naar de dierenarts te gaan voor een recept en daarna het herhaalrecept via internet te bestellen.

Laatst had ik een discussie met iemand die vier honden had. Ze klaagde over de kosten van de dierenarts, zelf had ze het niet zo breed zo vertelde ze mij, waarop ik vroeg waarom ze dan voor zoveel honden had gekozen. Ze zijn zo lief, zei ze.